maandag, 25. september 2017 - 18:18 Update: 25-09-2017 18:20

'Mijdrecht' nu ook op bewegwijzering van de A2

'Mijdrecht' nu ook op bewegwijzering van de A2
Foto: Gem. Ronde Venen
Mijdrecht

Sinds eind vorige week staat Mijdrecht op de bewegwijzeringsborden van de A2. dit meldt de gemeente Ronde Venen maandag.

Bekendheid en bereikbaarheid

In het recente verleden waren alleen Vinkeveen en Hilversum aangegeven bij afrit 4, beter bekend als afrit Vinkeveen. Het gaat om de borden op de A2 en op de N201 onderaan de afrit. De gemeente De Ronde Venen wil met de bewegwijzering de bekendheid en bereikbaarheid van Mijdrecht vergroten.

Blij

Wethouder Alberta Schuurs is erg blij met deze toevoeging: 'Vinkeveen stond natuurlijk al op de bewegwijzering van de A2, maar het was vreemd dat er geen bord was met verwijzing naar Mijdrecht, een grote kern, met veel bedrijven. We hebben Rijkswaterstaat en Provincie Utrecht weten te overtuigen van het belang van de bewegwijzering.' 

Bedrijventerrein

CDA-fractievoorzitter Rein Kroon is de initiatiefnemer van de bewegwijzering: 'Twee jaar geleden kreeg ik van diverse bedrijven van het bedrijventerrein signalen dat Mijdrecht voor hun bezoekers slecht vindbaar was. Ik heb daarom het voorstel gedaan om Mijdrecht op de borden van de A2 te krijgen. Het college heeft mijn initiatief goed opgepakt.' 

Investering

Naast een verbetering van de bereikbaarheid zorgt de bewegwijzering van Mijdrecht op de A2 voor een grotere naamsbekendheid en betere bereikbaarheid. Wethouder Schuurs: 'Dagelijks rijden 200.000 auto’s over de A2. Die weten nu waar Mijdrecht ligt. Het budget dat de gemeente hiervoor heeft vrijgemaakt is een investering in de bekendheid en bereikbaarheid van Mijdrecht.' Op de foto staan wethouder Alberta Schuurs en raadslid Rein Kroon bij één van de nieuwe borden op de A2.

Categorie:
Provincie: