woensdag, 27. september 2017 - 18:00 Update: 27-09-2017 18:08

Man geeft agent kopstoot na uitschrijven bekeuring

Man geeft agent kopstoot na uitschrijven bekeuring
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeist

Een agent is dinsdag gewond geraakt toen hij een 52-jarige Zeistenaar wilde aanhouden die hem uitschold toen hij een bekeuring uitschreef. 'De agent heeft dat moeten bekopen met een kopstoot. De agent moest met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis', zo meldt de politie woensdag.

Foutgeparkeerd

De politieman schreef dinsdagochtend 26 september omstreeks 11.40 uur een bekeuring uit voor een foutgeparkeerde auto op de Frederik Hendriklaan, toen een voor hem onbekende man op een fiets langsreed en begon te schelden. De agent maakt zijn bekeuring af en stapte vervolgens in zijn auto om de man op de fiets aan te houden. Hij reed de fietser verderop klem en gaf een stopsignaal, maar de Zeistenaar ontweek de agent en fietste verder.

Kopstoot

Daarop zette de agent opnieuw de achtervolging in, om even verderop de fiets van de man zachtjes aan te tikken met de auto. De fietser kwam ten val maar krabbelde snel weer op, om vervolgens direct in gevecht te gaan met de uitgestapte agent. 

Ten val

Kalmerende woorden van de agent mochten niet meer baten. Beiden kwamen vervolgens ten val, waarbij de agent op zijn rug belandde. De verdachte gaf hem vervolgens een kopstoot. Gealarmeerde collega’s wisten uiteindelijk de agent te ontzetten en de verdachte aan te houden. De man is in verzekering gesteld. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: