vrijdag, 6. oktober 2017 - 17:46 Update: 06-10-2017 17:52

Bedrijven beginnen nu al met voorbereidingen voor kerst

Bedrijven beginnen nu al met voorbereidingen voor kerst
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rhenen

Het is iets waar heel wat consumenten zich aan ergeren: die ene buur die al maanden op voorhand bezig is met de kerstversiering op te hangen. Kerstmis mag dan de meest magische tijd van het jaar zijn en een fantastisch leuke feestdag, maar dat is hen wat te vroeg. Een reactie die volledig te begrijpen valt, maar ook een reactie die in een zakelijke context misschien net wat minder van toepassing is.

Het belang van kerst

Kerstmis is op zakelijk vlak een ontzettend belangrijke periode. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: de maand december is jaar na jaar een echte topper qua consumentenuitgaven. Heel wat mensen gaan op zoek naar het perfecte cadeau en een paar euro meer of minder uitgeven? Daar kijkt echt niemand naar. Het is een feestdag die iedereen een beetje gek maakt. Het is een feestdag waar je als bedrijf ook ontzettend veel munt uit kunt slaan. Zeker als je handelt in iets wat in zelfs maar beperkte mate een cadeau kan zijn: dan is kerstmis de gouden periode voor jou. Om daar zo goed mogelijk op in te spelen? Daarvoor kan je niet vroeg genoeg voorbereid zijn. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Net doordat kerstmis op commercieel vlak zo’n topper is, is de concurrentie groot. Je moet je onderscheiden van die concurrentie en alternatieven en liefst ook geen tijd meer moeten steken in versiering, geschenken, acties en dergelijke zaken. Als je zoekt naar een reden waarom tal van bedrijven nu al bezig zijn met de voorbereidingen voor kerst? Dan heb je hem in die wetenschap gevonden. De perfecte kerst is een kerstmis die tot in de puntjes is voorbereid en niets aan het toeval overlaat. Mokken met jouw logo op, leuke bedrukte kerstballen, mutsen en ga zo maar door. Alles dat je nodig hebt om jouw bedrijf in de kijker te laten lopen en top of mind te houden. Dat is wat je terug kunt vinden op Maxilia.nl en wat je best nu al klaar krijgt. Het in december nog moeten doen? Dat is te laat.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):