dinsdag, 17. oktober 2017 - 21:43 Update: 18-10-2017 8:13

Woningen ontruimd om groot gaslek Alkmaar

Bewoners geëvacueerd om groot gaslek Alkmaar
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Alkmaar

De brandweer en de politie hebben dinsdagavond na een melding van een gaslek rond 19.00 uur in Alkmaar een aantal woningen ontruimd. Dit heeft de brandweer dinsdagavond laten weten.

Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar werden in een straal van 200 meter, rond het gaslek op de Helderseweg ter hoogte van nummer 52, alle bewoners geëvacueerd. Het lukte de brandweer om samen met het gasbedrijf Liander rond 21.00 uur om het gaslek te dichten. 

Vanwege het gaslek is er een NL Alert uitgegaan om omwonenden te waarschuwen dat zij ramen en deuren moesten sluiten, binnen moesten blijven en geen open vuur mochten gebruiken in een straal van 500 meter van het incident. 

Update 21.00 uur

Het gaslek is gedicht. Er komen nog wel gasresten vrij die in de leidingen zijn achtergebleven. Daarom blijven de veiligheidswaarschuwingen van kracht. Ramen en deuren moeten gesloten worden, ventilatie moet worden uitgezet en er mag geen open vuur in een straal van 500 meter van het incident (Helderseweg 52) gebruikt worden.

Update 21.35 uur

Binnen een straal van 200 meter mag geen open vuur gebruikt worden.

Update 21.45 uur

Het gaslek geeft nog steeds restanten vrij die in de leidingen zijn achtergebleven. Daarom blijven veiligheidsinstructies van kracht. Binnen een straal van 200 meter mag geen open vuur gebruikt mag worden. Ramen en deuren gesloten houden, ventilatie uitzetten, en binnen blijven. Ook is via NL Alert dit bericht verzonden. 

Update 22.05 uur

Er is een aantal woningen in omgeving zonder gas, Liander is ter plaatse om dit te herstellen. De veiligheidinstructies zijn teruggebracht naar 25 meter. Afzettingen worden, indien mogelijk, opgeheven. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: