maandag, 23. oktober 2017 - 13:26 Update: 23-10-2017 16:56

Inspecties onderzoeken kliniek verdachte Michael P.

Inspectie onderzoekt kliniek verdachte Michael P.
Foto: Min. Veiligheid en Justitie
Den Dolder

De Inspectie van Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) zijn gestart met een onderzoek naar de feiten en gebeurtenissen op de forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Roosenburg, onderdeel van Aventurijn waar de van moord op Anne Faber verdachte Michael P. verbleef ten tijde van haar vermissing. Dit heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag bekendgemaakt.

Veilig en verantwoorde zorg

'De eerste zorg ligt voor de inspecties bij de patiënten, de medewerkers en de omwonenden van FPA Roosenburg. Daarom bekijken de inspecties allereerst of deze FPA veilige en verantwoorde zorg levert. Over de resultaten zullen de inspecties berichten', aldus het ministerie.

Verzoek tot onderzoek

Op 13 oktober jl. heeft demissionair minister Blok van Veiligheid en Justitie de Inspectie van Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) verzocht om deze onderzoeken. 

Verdachte Michael P. in zaak Anne Faber

Daarnaast onderzoekende inspecties de besluitvorming door de betrokken organisaties in de zaak Michael P. Gedurende het onderzoek zal zorgvuldig worden afgestemd met het Openbaar Ministerie in verband met het lopende strafrechtelijk onderzoek. Dit onderzoek leidt tot een rapportage die wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: