vrijdag, 27. oktober 2017 - 19:14 Update: 27-10-2017 19:15

Veroorzaker ernstig ongeval Axel bleek dronken

Veroorzaker ernstig ongeval Axel bleek dronken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Axel

De bestuurder die op maandagmorgen 11 september jl. op de Langeweg (N258) in Axel vermoedelijk het ongeluk veroorzaakte, bleek teveel alcohol te hebben gedronken.

Het ongeluk gebeurde rond 6.35 uur. Er ontstond een frontale botsing tussen twee auto's. Beide bestuurders raakten bekneld en werden door de brandweer bevrijd. Een traumahelikopter kwam op de plaats van het ongeluk en hielp bij de behandeling van één van de twee gewonden. Beide bestuurders werden met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ging om een inwoner (42) uit Sas van Gent en een 36-jarige man uit het Franse Bruay Sur l'Escaut.

Bloedonderzoek

De politie startte een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zo werden diverse getuigen verhoord en werd een sporenonderzoek uitgevoerd. Van de Franse bestuurder werd in het ziekenhuis bloed afgenomen voor nader onderzoek. Recent is gebleken dat hij ruim teveel alcohol had gedronken.

Revalidatie

De inwoner uit Sas van Gent heeft enkele weken in het ziekenhuis gelegen en is nog maanden bezig met herstel en revalidatie van de ernstige verwondingen.

Vervolging

Politie en justitie zijn nog steeds bezig met het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Zodra dit is afgerond, zal de officier van justitie over de afdoening beslissen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: