vrijdag, 3. november 2017 - 16:58 Update: 03-11-2017 17:04

Tas in kofferbak bevat voor ruim 4 ton aan bankbiljetten

Tas in kofferbak bevat voor ruim 4 ton aan bankbiljetten
Foto: Politie
Rotterdam

Afgelopen maandag heeft de politie twee mannen met een tas vol geld aangehouden voor witwassen. 'Na telling bleek dat er maar liefst 420.000 euro in de tas zat', zo laat de politie vrijdagmiddag weten.

'Agenten controleerden de twee afgelopen maandag  toen ze over de Kruiskade in Rotterdam reden. De zware boodschappentas lag in de kofferbak', aldus de politie.

Ook auto in beslag genomen

De twee mannen van 22 en 27 jaar uit Rotterdam deden na verhoor afstand van het geld. Dat betekent dat de 420.000 euro nu dus eigendom is van de Nederlandse Staat. De twee gaven geen verklaring hoe ze aan het geld kwamen. Het geld zat verpakt in vijf pakketten vol met hoofdzakelijk tien en twintig euro biljetten. De biljetten waren in vacuüm zakken verpakt. Natuurlijk nam de politie ook de auto waarin de verdachten reden in beslag.

Witwassen

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude. De aanpak van het witwassen is een belangrijke prioriteit van de politie en het Openbaar Ministerie want criminaliteit mag niet lonen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: