vrijdag, 1. december 2017 - 9:38

Zoekingen in Nederland en Duitsland door FIOD

Zoekingen in Nederland en Duitsland door FIOD
Foto: Openbaar Ministerie
Duivendrecht

De FIOD heeft deze week doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met omzetbelasting en witwassen. De doorzoekingen vonden plaats in een woning in Duivendrecht en in een bedrijfspand in Flevoland.

Tevens vond er, met hulp van de Duitse autoriteiten, een doorzoeking plaatst in Bedburg-Hau, Duitsland. Er is beslaggelegd op (digitale) administratie en circa € 75.000,-- aan contanten. Een 57-jarige man en zijn 55-jarige partner zijn als verdachte aangehouden. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het onderzoek richt zich op 4 ondernemingen die zich bezighouden met de import van fietsen, scooters en porselein uit China. De fietsen en scooters worden verkocht via internet en winkels. Het porselein wordt ingevoerd voor en doorverkocht aan één afnemer.

Verdenking

Uit controles door de Belastingdienst is naar voren gekomen dat de omzet volgens de administratie van de ondernemingen niet overeenkomt met de aangegeven omzetbelasting. Er zou ruim € 2.300.000,-- aan omzetbelasting niet zijn aangegeven en afgedragen. Onderzocht wordt waar dit geld is gebleven.

Voorgeleiding en bewaring

De man en de vrouw zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissarisdie besloten heeft dat, onder andere in verband met nader onderzoek, beide verdachten voor een periode van 14 dagen in bewaring worden gesteld.

Categorie:
Provincie: