zondag, 17. december 2017 - 9:34 Update: 17-12-2017 16:31

Automobiliste omgekomen bij ongeval Gaarkeuken

Automobilist omgekomen nabij Gaarkeuken
Foto: MV
Gaarkeuken

In het water langs het Hoendiep tussen Gaarkeuken en Eibersburen is zondagmorgen door nog onbekende oorzaak een voertuig in het Van Starkenborghkanaal beland. Volgens de politie is hierbij een 59-jarige vrouw uit Buitenpost om het leven gekomen.

De meldkamer ontving een telefonische melding van het slachtoffer nadat ze van de weg was geraakt. Omdat het telefonisch contact verbrak nog voordat een locatie bekend werd, startten de hulpdiensten een zoekactie in het grensgebied van Groningen en Fryslân. Daarbij concentreerde de zoektocht zich met name op en langs het Prinses Margrietkanaal / Van Starkenborghkanaal. De politie kreeg daarbij assistentie van zowel Brandweer Fryslân als Brandweer Groningen.

Na enige tijd werden autosporen aangetroffen in een berm. De auto bleek enkele meters van de kade op de bodem van het kanaal te liggen. Ondanks pogingen daartoe mocht hulp voor de vrouw niet meer baten. Ze overleed ter plaatse. Hoe het ongeval heeft plaatsgevonden is niet bekend. De politie maakt een registratie van het ongeval. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: