vrijdag, 22. december 2017 - 17:04 Update: 23-12-2017 9:26

Man moet bijna 10 miljoen euro aan staat betalen voor drugstransporten

Man moet bijna 10 miljoen euro aan staat betalen voor drugstransporten
Foto: Politie
Rotterdam

Een man die er van verdacht wordt verantwoordelijk te zijn voor twaalf luchttransporten waarbij cocaïne is vervoerd en daaruit wederrechtelijk verkregen voordeel heeft verkregen is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot het betalen van bijna 10 miljoen euro aan de Staat. Dit meldt de rechtbank Rotterdam vrijdagmiddag.

'Winst van 64 miljoen euro'

'De rechtbank vindt dat het dossier onvoldoende aanknopingspunten biedt voor de stelling van het Openbaar Ministerie dat veroordeelde 1/3 deel van de totale winst, een bedrag van 64 miljoen euro, heeft verdiend met de drugstransporten', aldus de rechtbank. 

Schatting

Omdat de veroordeelde geen enkel inzicht heeft gegeven in welk bedrag hij heeft ontvangen, ziet de rechtbank geen andere mogelijkheid dan een schatting te maken hoeveel de veroordeelde per transport heeft verdiend. 

5% van de winst ontvangen

Gelet op de essentiële rol die verdachte bij de transporten heeft gespeeld, maar ook gelet op zijn uitgavenpatroon, schat de rechtbank dat hij bij elk transport ten minste 5 % van de winst heeft ontvangen, zijnde € 9.604.452,25. Vanwege de overschrijding van de redelijke termijn wordt de betalingsverplichting op € 9.599.452,25 gesteld.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)