zondag, 24. december 2017 - 9:25 Update: 24-12-2017 22:17

Vroege 'Kerst-baby' Diergaarde Blijdorp blijkt meisje

Rotterdamse dierentuin heeft er een vroege 'Kerst-baby' bij
Foto: Diergaarde Blijdorp
Rotterdam

De Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp heeft er een vroege 'Kerst-baby' bij. Zaterdagmiddag beviel de Zwarte neushoorn Naima van een jong. Het neushoorntje werd om 17.57 uur geboren, vlak voor de kerstdagen.

57 jaar geleden

'Een historisch moment. In Nederland is slechts één keer eerder een zwarte neushoorn geboren en dat was 57 jaar geleden, ook in Diergaarde Blijdorp', zo laat de dierentuin weten. 'De bevalling verliep snel en voorspoedig. Het jong waarvan het geslacht nog niet bekend is, kon binnen een uur al staan', aldus de dierentuin. 

Bedreigde diersoort

De zwarte neushoorn is een ernstig bedreigde diersoort. Bezoekers kunnen nog niet op kraamvisite. Moeder en jong hebben rust nodig. De kleine is wel te bewonderen via de webcams op de schermen naast de Gorillakeuken, via de website en in de app.

Update 15.30 uur: Meisje!

De kleine zwarte neushoorn heeft de nacht van zaterdag op zondag goed doorgebracht. Het dronk, sliep en trippelde wat rond. Inmiddels is het geslacht bekend. Het is een meisje!! De verzorgers denken de komende tijd na over een passende naam. Moeder en dochter maken het goed en blijven komende tijd in de kraamstallen achter de schermen. 

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: