zaterdag, 30. december 2017 - 15:43 Update: 30-12-2017 15:45

Agent tijdens arrestatie door dronken agressieve stapper in duim gebeten

Agent tijdens arrestatie door dronken agressieve stapper in duim gebeten
Foto: Archief EHF
Tilburg

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een politieman tijdens zijn horecadienst afgelopen nacht in het Tilburgse uitgaanscentrum door een zich verzettende nog onbekende agressieve dronken man in de duim van zijn linkerhand gebeten. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Ziekenhuis

'De agent is direct voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De bijtende man was aangehouden omdat hij zich niet wilde legitimeren en zich tijdens de identiteitsfouillering verzette', aldus de politie.

Politiebikers aangesproken

Agenten belast met de horecadienst werden terwijl zij op de Heuvel fietsten aangesproken door een vrouw die wees naar een café waar problemen zouden zijn. De bikers reden snel naar het bedoelde café. De portier vertelde dat hij zojuist een vervelende dronken man buiten had gezet. De man had andere klanten lastig gevallen. 

Dronken

De dienders zagen aan zijn manier van lopen en roken dat de bedoelde man onder invloed van alcohol was. Ze vroegen hem zich te legitimeren. Hierop riep de man dat hij dat niet wilde en hij liep al schreeuwend weg. De agenten liepen hem achterna en vorderden zijn identiteitsbewijs. Hierop riep de man nogmaals dat hij niets afgaf. 

Fouilleren

Hierop wilde een van de agenten hem in het kader van de wet op de identificatieplicht fouilleren. Omdat de man zich daar tegen verzette werd hij aangehouden. Er ontstond een worsteling waarbij hij een van de agenten in het rechterbeen kneep en in zijn linkerduim beet. 

Er ontstond, ondanks de gedragen handschoen, een wond die in het ziekenhuis moest worden behandeld. De verdachte had geen ID-bewijs bij zich. Hij werd, terwijl hij zich nog flink verzette, al vloekend en schreeuwend ingesloten. 

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):