dinsdag, 16. januari 2018 - 22:21 Update: 17-01-2018 13:58

Code Geel vanwege gladheid door winterse buien en aan de kust zware windstoten

Code Geel van kracht om verwachte lokale gladheid
De Bilt

Het KNMI heeft dinsdagavond Code Geel afgegeven voor het gehele land vanwege lokale gladheid door buien met sneeuw en vooral hagel. 'De waarschuwing geldt van dinsdagavond 19.00 uur tot woensdagmiddag 12.00 uur', zo laat het KNMI dinsdag weten.

Lokale gladheid

Vooral in het noordoosten kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeeltes. In het midden en oosten kan de sneeuw plaatselijk blijven liggen. Vanmiddag is de gladheid verdwenen, aldus het KNMI.

Zware windstoten in Westen

Woensdag moet het verkeer later in de ochtend  in de westelijke provincies vooral tijdens buien rekening houden met plaatselijk zware windstoten.van 80-90 km/uur. De wind komt uit west tot noordwest. Later vanmiddag en vanavond verdwijnen de zware windstoten tijdelijk.

Donderdag

In de nacht naar donderdag neemt de wind van het westen uit weer flink toe en in de ochtend en middag is er vooral in de kustprovincies kans op zeer zware windstoten van 100-120 km/u. Elders zijn er zware windstoten van 80-100 km/u, lokaal 100-110 km/u, aldus het weerinstituut. Donderdagochtend kan het tijdelijk in het noordoosten van het land glad worden als gevolg van sneeuwval. In de tweede helft van de ochtend gaat de sneeuw over in regen. De gladheid verdwijnt dan.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie:
Tag(s):