maandag, 29. januari 2018 - 12:49 Update: 29-01-2018 13:18

Jongen (10) belt politie omdat zijn moeder wordt mishandeld

Jongen (10) belt politie omdat zijn moeder wordt mishandeld
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Leidschendam

Agenten van Politiebureau Leidschendam-Voorburg werden zondag naar een woning in Den Haag gestuurd, omdat een tienjarige jongen melding had gemaakt van mishandeling van zijn moeder.

De tienjarige Daan, wiens naam is gefingeerd, had zich opgesloten op zijn kamertje, omdat hij niet kon aanzien en aanhoren dat zijn moeder mishandeld werd. Het was niet de eerste keer dat de jongen getuigen was van een mishandeling, maar hij was dit keer dapper genoeg om de politie te bellen. In de woning was behalve Daan ook nog een iets oudere zus aanwezig.

'Trots op dappere Daan'

Politie schrijft op Facebook: “In de woning troffen wij de geëmotioneerde en mishandelde moeder aan. Zelf heeft moeder uit angst voor de gevolgen nooit aangifte durven doen. Daarom zijn wij ontzettend trots op Daan en dat hebben wij hem laten weten ook”, schrijft een agent. De man die Daan’s moeder mishandelde, is aangehouden en hulpverlening wordt opgestart.'

De politie roept iedereen op, als ze in dezelfde situatie zitten of vermoeden dat iemand anders wordt mishandeld, meteen de politie te bellen. 'We weten dat het heel moeilijk kan zijn, maar vragen toch om de politie te bellen als er sprake is of vermoeden van huiselijk geweld. Neem een voorbeeld aan dappere Daan.'

Bron: https://www.facebook.com/politieleidschendamvoorburg/

 

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: