vrijdag, 9. februari 2018 - 17:23 Update: 09-02-2018 17:35

Kassamedewerkster supermarkt verduisterde ruim halve ton

Kassamedewerkster supermarkt verduisterde ruim halve ton
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Een 30-jarige vrouw, die als kassamedewerkster bij een supermarkt in 's-Hertogenbosch vanwege haar functie bevoegd was de kluis te openen en de kassa op te maken, heeft tussen januari 2012 en juni 2015 veelvuldig geld uit de kluis gehaald voor het totaalbedrag van in ieder geval 54.850,- euro. Dit heeft de rechtbank Den Bosch vrijdag bekendgemaakt.

Taakstraf en terugbetaling

'De vrouw is vrijdag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Ook moet ze het geld dat ze verduisterde terugbetalen aan haar voormalig werkgever', aldus de rechtbank.

Langdurig

De rechtbank houdt bij het bepalen van de straf rekening met de lange periode waarbinnen de verduisteringen plaatsvonden en met de hoogte van het totaal weggenomen bedrag. Het handelen van de verdachte veroorzaakte grote financiële schade. 

Personeel ontslagen

De eigenaar van de supermarkt moest 4 medewerkers ontslaan om te voorkomen dat het bedrijf door de verduistering failliet zou gaan. De vrouw handelde uit puur winstbejag en hield daarbij geen rekening met de belangen van haar werkgever. Ze beschaamde op grove wijze en gedurende lange tijd het vertrouwen van haar werkgever en haar collega's.

Spijt

De vrouw betuigde tijdens de zitting spijt en gaf aan de (financiële) consequenties van haar gedrag te aanvaarden. In dat licht valt het de rechtbank tegen dat zij nooit zelf naar haar voormalige werkgever is gestapt om de verduisteringen op te biechten en te proberen tot een regeling te komen. 

Ontnemingsprocedure

Verder weegt mee dat de vrouw de schade tot 54.850,- euro moet vergoeden en zij in het kader van de nog aanhangige ontnemingsprocedure mogelijk veroordeeld zal worden tot betaling van een nog groter bedrag.

Categorie:
Provincie: