donderdag, 22. februari 2018 - 8:26 Update: 22-02-2018 13:19

'Strafontslag voor hoge politiechef Amsterdam'

Strafontslag voor hoge politiechef Amsterdam
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De Amsterdamse politiecommissaris Ad Smit zal door de leiding van de politie-eenheid van de hoofdstad met strafontslag worden gestuurd wegens jarenlange verduistering in dienstbetrekking.

Reden voor het ontslag is dat Smit regelmatig familieleden, vrienden en collega’s op kosten van de politie zou hebben gefêteerd. De laatste maanden zijn nog meer verdenkingen over fraude door Smit ontstaan, zo bericht het NRC vandaag.

Het voornemen tot ontslag met onmiddellijke ingang zal Smit volgende week officieel worden medegedeeld door de korpsleiding van Amsterdam. Smit was zo’n twintig jaar de hoogste politiebaas in district Oost in Amsterdam. Smit kan nog wel bezwaar aantekenen tegen het besluit, maar volgens de krant zal dat waarschijnlijk niet tot een ander besluit leiden.

Voorbarig

Tegenover De Telegraaf laat de advocaat van Smit, Job Knoester, weten dat zijn cliënt de uitlatingen in het NRC over een strafontslag voorbarig vindt. 'Opmerkelijk is ook dat het NRC meldt dat een eventueel beroep tegen ontslag vermoedelijk niet tot een ander besluit zal leiden. Naast het feit dat niet valt in te zien op grond waarvan het NRC de deskundigheid kan worden toebedeeld om op voorhand de uitkomst van complexe procedures te voorspellen is dit misleidend', aldus Knoester.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: