vrijdag, 23. maart 2018 - 20:54 Update: 23-03-2018 21:47

'Commando’s voor eigen veiligheid teruggetrokken na verklaring Kroon'

 'Commando’s voor eigen veiligheid teruggetrokken na verklaring Kroon'
Foto: Min. Defensie
Den Haag/Afghanistan

Recent zijn er door het ministerie van Defensie leden van het Korps Commandotroepen teruggehaald uit missiegebied. Dit meldt Nieuwsuur vrijdag.

Eigen veiligheid

De actie van Defensie zou zijn gebeurd voor de eigen veiligheid van de commando's na verklaringen van Marco Kroon over een gijzelingsincident in 2007 in Afghanistan op een staatsgeheime missie waarbij hij zijn gijzelnemer zou hebben doodgeschoten.

Onderzoek lekken  

Minister van Defensie Ank Bijleveld kondigde eerder al aan een onderzoek te zijn gestart naar het lekken van staatsgeheimen in de zaak rond commando Marco Kroon. Bij WNL op Zondag zei Bijleveld: ‘Intern gaan we kijken wie er iets naar buiten heeft gebracht’.

Mensen in levensgevaar

‘Er staan hoge gevangenisstraffen op het lekken van staatsgeheimen, ik hoop dat iedereen zich dat realiseert. Ik heb niet voor niets gezegd dat er mensen in levensgevaar zouden kunnen komen’, aldus de minister. ‘In de zaak-Marco Kroon zijn geen winnaars, alleen verliezers. Daarom vind ik het ook heel vervelend dat hieromheen zo veel gegevens naar buiten komen.’

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: