woensdag, 4. april 2018 - 19:14

Bibliotheek Rotterdam kort ontruimd na vondst verdacht pakketje

Bibliotheek Rotterdam kort ontruimd na vondst verdacht pakketje
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De Openbare Bibliotheek aan de Hoogstraat in Rotterdam is op 4 april korte tijd ontruimd geweest, nadat een man er een pakketje neerzette en vervolgens het pand uitliep. Beveiligingspersoneel van de bibliotheek nam bij het aantreffen van apparaat geen enkel risico en liet het pand gecontroleerd ontruimen. Dat verliep vlekkeloos. Het pakketje bleek na onderzoek een radio te zijn en was daarmee onschuldig.

De man die de radio in de bibliotheek achterliet, deed dat rond 15.45 uur en verliet pand direct nadat hij het apparaat had achtergelaten. Beveiligingspersoneel zag het toestel korte tijd later en besloot uit voorzorg dat alle bezoekers en personeel de bibliotheek moesten verlaten, wat professioneel en rustig gebeurde. Ook een deel van de Hoogstraat en het plein tussen de Bibliotheek en de Markthal werd vervolgens voor het publiek afgezet.
Na korte tijd werd duidelijk dat het apparaat onschuldig was, konden bezoekers en personeelsleden weer naar binnen en werden de Hoogstraat en het plein weer vrijgegeven. De politie heeft de radio in beslaggenomen en doet onderzoek naar de man, die het ding achterliet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: