vrijdag, 6. april 2018 - 18:15 Update: 06-04-2018 18:16

Snelle aanhouding na steekincident Rotterdam

Snelle aanhouding na steekincident Rotterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Donderdagavond vond een 28-jarige Rotterdammer het nodig om een bekende van hem in de omgeving van de Lijnbaan in zijn nek te steken met een keukenmes. 'De man is een straat verder meteen aangehouden en het slachtoffer, een 25-jarige jongen uit Rotterdam, is buiten levensgevaar', zo laat de politie vrijdag weten.

Mes in nek

Donderdag rond 20.00 uur kwam de verdachte een groepje jongens tegen. Na wat heen en weer gegroet en gepraat, bleek dat hij het gemunt had op een van de jongens die hij kende, want die kreeg een mes in zijn nek. De verdachte liep vervolgens rustig verder richting de Aert van Nesstraat. Getuigen uit de groep bekommerden zich om hun vriend en zagen een politiebusje rijden, dat ze meteen aanhielden. De politieagenten konden daardoor de verdachte in diezelfde straat in zijn kraag vatten.

Slachtoffer buiten levensgevaar

De aanhouding ging niet geheel zonder slag of stoot. Na het inzetten van pepperspray konden de boeien pas hun werk doen. Ook eenmaal geboeid in de bus schopte de Rotterdammer meerdere male driftig tegen de agent. De verdachte is overgebracht naar het bureau en zit vast. Het (keuken)mes is in beslag genomen. Het slachtoffer is ter plekke bekeken door een arts van de traumahelikopter en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is buiten levensgevaar. De politie onderzoekt het steekincident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: