woensdag, 18. april 2018 - 10:03 Update: 18-04-2018 16:36

Drie gewonden bij ongeval met Zweedse touringcar in Amsterdam, chauffeur was onwel geworden

Bus
Foto: Bon
Bus
Foto: Bon
Amsterdam

Op de Gooiweg in Amsterdam is een Zweedse touringcar van een talud gereden en tegen een boom geknald. Dit gebeurde nadat de chauffeur onwel was geworden.

De bus kwam van de snelweg af en reed voordat hij de stad inreed in de buurt van een tankstation door de vangrail en kwam op zijn kant terecht. Politie Amsterdam meldt dat er diverse passagiers gewond zijn geraakt. Er kwamen meerdere traumahelikopters en ambulances ter plaatse. Volgens meerdere media zijn er drie gewonden. De bestuurder, een reisleidster en een passagier zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben botbreuken opgelopen. De overige 40 inzittenden zijn ongedeerd en naar een opvanglocatie gebracht. Alle passagiers hebben de Zweedse nationaliteit. 

De touringcar kantelde en belandde op zijn rechterkant in het naastgelegen Darwinplantsoen. De Gooiseweg is afgesloten in de richting van het centrum. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Volgens een woordvoerder van het Zweedse busbedrijf Björcks daalde de bloedsuikerspiegel van de chauffeur heel plotseling waardoor de man onwel raakte. Dat was hem niet eerder gebeurd, zegt zijn werkgever, aldus Het Parool. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: