vrijdag, 20. april 2018 - 10:51 Update: 20-04-2018 10:55

Koning geeft officieel startsein Koningsspelen in Twello

Koning geeft officieel startsein Koningsspelen in Twello
Foto: Archief EHF
Twello

Vrijdagochtend 20 april 2018 heeft koning Willem-Alexander op de Brede School De Fliert in Twello het officiële startsein gegevenvoor de 6e editie van de Koningsspelen.

‘BinnensteBuiten’

Dit jaar staat het thema ‘BinnensteBuiten’ centraal. De koning was aanwezig bij het ontbijt, gaf het startsein en bezocht een aantal sportactiviteiten.

Drie basisscholen

Brede School De Fliert heeft 510 leerlingen en bestaat uit drie basisscholen; KBS De Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS De Hietweide. Daarnaast is er ook een peuterspeelzaal en BSO gevestigd in het gebouw. De Fliert is in oktober 2017 in gebruik genomen.

Dag vol beweging

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die van start gaat met een feestelijk Koningsontbijt. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Categorie:
Provincie: