zaterdag, 21. april 2018 - 13:12 Update: 21-04-2018 13:18

Samenwerking met Duitse politie leidt tot aanhouding voor dodelijk schietincident

Samenwerking met Duitse politie leidt tot aanhouding voor dodelijk schietincident
Foto: fbf
Enschede

De Duitse politie hield op vrijdag 20 april in Detmold een 39-jarige man uit Enschede aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident op 26 januari 2018 in Enschede waarbij de 25-jarige Shadi Saker om het leven kwam.

De politie startte een grootschalig recherche onderzoek nadat Shadi op vrijdag 26 januari op de Malangstraat dood in een auto werd aangetroffen. Het speurwerk leidde tot informatie waaruit bleek dat een verdachte mogelijk in Duitsland verbleef. Hierop werd samenwerking gezocht met de Duitse politie. Die startte een onderzoek om de verblijfplaats van de verdachte te achterhalen. Met succes, want op vrijdag 20 april kon de 39-jarige verdachte worden aangehouden in een auto in Detmold, tijdens een geplande actie waar ook Nederlandse rechercheurs bij betrokken waren. De 39-jarige zit vast in afwachting van uitlevering naar Nederland.

Onderzoek wordt voortgezet

Het onderzoek naar het schietincident gaat door. Eerder werd een 39-jarige vrouw uit Enschede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Zij is in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte.

Heeft u informatie?

De politie heeft nog steeds belang bij getuigen die iets hebben gezien rond de plek van het incident of die nuttige informatie hebben over de toedracht en vraagt hen contact op te nemen via nummer 0800-6070  of anoniem te tippen bij Bel Misdaad anoniem 0800-7000.