maandag, 30. april 2018 - 13:50 Update: 30-04-2018 14:02

Opa moet met kleinkinderen uit in brand gestoken woning vluchten

Opa moet met kleinkinderen uit in brand gestoken woning vluchten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dordrecht

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 73-jarige man, die lag te slapen samen met zijn twee kleinkinderen, uit zijn woning aan de Albertine Agnesstraat in Dordrecht gevlucht nadat hij had ontdekt dat deze in brand stond. Dit meldt de politie maandag.

Brandstichting

'De man wist zichzelf en zijn twee kleinkinderen op tijd in veiligheid te brengen. We gaan uit van brandstichting en zijn op zoek naar getuigen', aldus de politie.

Knisperend geluid

Rond 03.30 uur werd de man wakker van het knisperende geluid van brand. Hij keek uit zijn raam en zag het hek van de woning in brand staan. Het vuur was inmiddels al overgeslagen naar de aanbouw. 

Kleinkinderen

Die nacht logeren de kleinkinderen van 4 en 1,5 jaar bij de man. Het eerste wat hij doet is zijn kleinkinderen in veiligheid brengen en de hulpdiensten alarmeren. Dan start hij zelf vast met blussen. De brandweer kan dit al snel van hem overnemen. Ter controle worden de man en kinderen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bel de politie!

Onderzoek van de brandweer duidt op brandstichting. De politie is daarom op zoek naar getuigen. Heeft u in de nacht van vrijdag op zaterdag op of rond de Albertine Agnesstraat iets bijzonders gezien of gehoord of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van politie Dordrecht via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: