dinsdag, 1. mei 2018 - 8:45

Code geel voor harde wind in noordwesten

Code geel voor harde wind in noordwesten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Bilt

Er is veel bewolking aanwezig en het regent op de meeste plaatsen. Van het zuiden uit wordt het geleidelijk droog en is de zon af en toe te zien. De westelijke wind is vrij krachtig tot krachtig, langs de noordwestkust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig.

In de kustprovincies en boven het IJsselmeer komen er in de (vroege) ochtend zware windstoten tussen 75-85 km/u voor. Van het zuidwesten uit neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied neemt de wind in de middag tijdelijk toe naar krachtig tot hard. De temperatuur loopt op naar 10°C in het noorden tot plaatselijk 13°C in het zuiden.

In de nacht naar woensdag is het helder en koelt het af naar een graad of 4. Het blijft droog. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak, aan de kust naar matig tot vrij krachtig.

Woensdag overdag is het zonnig, in de loop van de middag ontstaan wel enkele stapelwolken. In het westen kan er ook wat hoge bewolking binnendrijven. Het blijft tot de avond droog. De maximumtemperaturen variëren van 13°C in het westen tot lokaal 16°C in het oosten. De wind blijft zuidwestelijk en neemt geleidelijk toe naar matig, in de kustgebieden naar (vrij) krachtig 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):