woensdag, 2. mei 2018 - 13:53 Update: 02-05-2018 14:09

Politie pakt dronken bestuurder door spoor van brokstukken te volgen

Politie pakt dronken bestuurder door spoor van brokstukken te volgen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roosendaal

De politie heeft woensdagochtend in Roosendaal vrij eenvoudig de dader, die met zijn auto een paaltje en een lantaarnpaal omver had gereden, getraceerd door het vloeistofspoor te volgen dat de auto had achtergelaten. Dit meldt de politie woensdag.

Aanhouding

Een 28-jarige man uit Roosendaal werd in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die ochtend in dronken toestand een paaltje en een lantaarnpaal omver te hebben gereden bij de kruising Lorentzstraat/Rector Helmonsstraat.

Spoor van brokstukken

Een agent die toevallig rond 06.30 uur over de kruising fietst, ziet een lang spoor van brokstukken en brede vloeistofsporen op het wegdek. In geen velden of wegen is een beschadigd voertuig te zien. Deze is echter niet moeilijk te achterhalen; het is een kwestie van het spoor volgen. Uiteindelijk wordt de zwaar beschadigde auto in de Waterstraat gevonden. De bestuurder heeft deze op de stoep geparkeerd en achtergelaten. Aan de hand van het kenteken wordt de eigenaar achterhaald.

Rekening gepresenteerd

De verdachte wordt in zijn woning aangetroffen en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Dan blijkt dat de man meer dan 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken (= 355 ug/l). De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie. Ook zal hij de rekening gepresenteerd krijgen van de beschadigde lantaarnpaal en paaltje.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):