dinsdag, 8. mei 2018 - 10:46

'Buschauffeur volgens reiziger onder invloed achter het stuur'

Buschauffeur volgens reiziger stoned achter het stuur
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

Een chauffeur van busmaatschappij Arriva zou zondagavond vlak voor zijn vertrek met een lijnbus vanaf station Tilburg een joint hebben gerookt.

Een reiziger die met de bus mee moest, heeft het rookgedrag aan de vervoersmaatschappij gemeld. Arriva laat de zaak onderzoeken, zo meldt Omroep Brabant.

Toen de man zondagavond de bus in ging, draaide de chauffeur zich snel om zodat hij niet betrapt zou worden. "Maar er is geen twijfel over mogelijk", zegt Rory Jonkergouw tegen Omroep Brabant. Volgens hem nam de chauffeur daarna veel risico. "Hij reed steeds over twee banen tegelijk en heel hard door de bochten. Daarna reed hij verschillende pionnen omver die op de weg stonden voor werkzaamheden."

Rory zag ook dat de chauffeur geen volledige outfit van Arriva aan had, maar een normale spijkerbroek droeg. Hij vertrouwde het niet en stapte samen met zijn vriendin bij de eerste halte snel uit. Daarna heeft hij zijn vermoeden direct bij Arriva gemeld.

 Arriva zegt tegenover de omroep: "Mocht dit inderdaad zo zijn gegaan, dan is dit uiteraard onacceptabel en zullen gepaste maatregelen volgen. 

Categorie:
Provincie: