dinsdag, 15. mei 2018 - 16:37

Tiener opgepakt voor beroving bejaarde vrouw

Gelderop

Aandacht van het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht is doorslaggevend geweest in de zaak van de beroving van een 86-jarige vrouw op 3 april in Geldrop. Op basis van duidelijke tips en andere informatie is dinsdag een tiener aangehouden en in verzekering gesteld.

Wij kwamen de 13-jarige jongen uit die plaats op het spoor, nadat het tv-programma Opsporing Verzocht op 1 mei aandacht besteedde aan de zaak. Opsporing Verzocht liet een reconstructie zien en toonde originele beelden van bewakingscamera’s op de vluchtweg van de verdachte. Die aandacht leverde enkele tientallen tips op waarin vaak naam en toenaam van de nu aangehouden jongen genoemd werd. Opvallend was de massale verontwaardiging van de tipgevers over wat de hoogbejaarde vrouw was overkomen.

Verwondingen

De vrouw werd op 3 april rond 19.30 uur beroofd op De Bleek in Geldrop. Een jongen pakte haar vast en greep haar handtas. Het slachtoffer viel daardoor op haar hoofd en verloor het bewustzijn. In het ziekenhuis is zij behandeld aan haar verwondingen. Na de beroving rende de dader hard weg. Een voorbijganger ging hem nog achterna maar helaas zonder succes. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: