woensdag, 16. mei 2018 - 9:21 Update: 16-05-2018 9:54

GVB gaat alle veerponten voorzien van nieuwe vaarhendel

GVB gaat alle veerponten voorzien van nieuwe vaarhendel
Foto: BlikopNieuws/BON
Amsterdam

Nadat dinsdag opnieuws een pont hard tegen de kade bij Centraal Station Amsterdam is gevaren, heeft vervoersbedrijf GVB belsoten de vaarhendels van aale veerponten die over het Amsterdamse IJ varen te vervangen.

De botsing van dinsdagmiddag was de derde botsing in twee weken. Opnieuw voer een potn hard tegen de kade achter het Centraal Station van Amsterdam. Hierbij raakte een persoon gewond. Volgens de directeur van het GVB werd deze aanvaring, net als die van vorige week, veroorzaakt door een defecte vaarhendel. Bij de botsing van vorige week raakten 13 mensen gwond. Dit meldt AT5 woensdag.

DInsdagavond is een monteur al begonnen met het vervangen van een vaarhendel. In de komende tijd varen GVB-medewerkers mee die passagiers kunnen waarschuwen als de veerpont tegen de kade dreigt te botsen. Directeur GVB Alexandra van Huffelen tegen de lokale omroep: ''Dat mensen zich dan even stevig kunnen neerzetten, zich kunnen vasthouden, zodat ze niet omvallen.' En verder blijven pontschippers voorlopig extra rustig varen.

 

Categorie:
Provincie: