woensdag, 16. mei 2018 - 13:53 Update: 16-05-2018 13:56

Medewerker gemeente Leeuwarden bij balie stadhuis verwond met mes

 Medewerker gemeente Leeuwarden bij balie stadhuis verwond met mes
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leeuwarden

Woensdag is een medewerker van de gemeente Leeuwarden aan het einde van de ochtend met een mes verwond door een 40-jarige inwoner van die stad. 'Dit alles gebeurde bij de balie van het stadhuis aan het Hofplein. De verdachte werd door agenten aangehouden', zo meldt de politie woensdag.

Toegangsverbod

De 40-jarige Leeuwarder had recentelijk een toegangsverbod van de gemeente Leeuwarden gekregen. Hij mocht de gebouwen van de gemeente voor de duur van een jaar niet betreden. De man had namelijk dreigementen geuit naar medewerkers.

Aangehouden

Woensdagochtend kwam de man, ondanks het verbod, toch naar het stadhuis. Eén van de aanwezige medewerkers werd door hem ernstig bedreigd. Ook verwonde hij deze medewerker met een mes. Collega’s van de man hadden ondertussen de politie gewaarschuwd. 

Aanhouding

Meerdere agenten gingen naar het stadhuis. De Leeuwarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De medewerker van de gemeente werd door het personeel van de ambulance verzorgd.

Aanleiding nog onduidelijk

De aanleiding van de ernstige bedreigingen zijn nog niet duidelijk. Daarvoor is nader onderzoek nodig. Zo moet de verdachte nog door rechercheurs worden gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: