woensdag, 16. mei 2018 - 16:53 Update: 16-05-2018 17:12

Politie zet 'sms-bom' in rond bedreigingszaak burgemeester Voerendaal

Politie zet 'sms-bom' in rond bedreigingszaak burgemeester Voerendaal
Foto: Politie
Voerendaal/Klimmen

In het onderzoek naar de bedreiging van de burgemeester van de gemeente Voerendaal heeft de recherche naar duizenden burgers een zogenaamde SMS-bom verstuurd. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

4.500 telefoonnummers

De recherche doet nog altijd uitgebreid onderzoek naar de bedreiging van de burgemeester van Voerendaal. 'Om de zaak onder aandacht te brengen bij specifieke getuigen, heeft het rechercheteam woensdag een sms verstuurd naar ongeveer 4.500 telefoonnummers die in de omgeving van de plaats delict zijn geweest op maandag 26 februari jongst leden', aldus de politie.

Inzet groeps-SMS

In eerdere fases is er technisch- en buurtonderzoek verricht door agenten en zijn door de politie getuigen via sociale media opgeroepen. In aanvulling daarop kiest de politie nu om dit ingrijpend opsporingsmiddel, de zogenoemde sms-bom of groeps-sms, in te zetten. Met toestemming van het Openbaar Ministerie zijn hiervoor bij de telecomproviders de 06-nummers opgevraagd van personen die rond het tijdstip van het incident in Klimmen of omgeving gebeld hebben.

Gerichte onderzoeksvragen

In de SMS van 160 tekens worden burgers opgeroepen om eventuele informatie te delen met de politie en worden zij verwezen naar aparte informatiepagina op de website van de politie. Daar worden hen enkele gerichte onderzoeksvragen voorgelegd door het onderzoeksteam.

Bedreiging met vuurwapen

Op maandag 26 februari 2018 werd de burgemeester van gemeente Voerendaal ter hoogte van de kruising Retersbekerweg - Putterweg – Beersdalweg in Klimmen met een vuurwapen bedreigd. Een gemaskerde persoon bedreigde die dag rond 9.30 uur op de Retersbekerweg, het slachtoffer die in zijn auto op weg was, met een wapen. Een rechercheteam onder leiding van een officier van justitie, is bezig met een grootschalig onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de aanleiding of het motief is voor deze bedreiging.

Getuigen

Heeft u geen SMS ontvangen, maar heeft u toch informatie over dit incident, dan kunt u contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: