zaterdag, 26. mei 2018 - 16:18 Update: 26-05-2018 16:58

Vrouw die haar Somalische aanrander opspoorde, wordt nu met de dood bedreigd

Vrouw die haar Somalische aanrander opspoorde wordt nu met de dood bedreigd
Foto: Facebook
Amsterdam

Sylvia Veld (29) die eind 2016 werd aangerand en bijna verkracht door de Somalische asielzoeker Mohammed M. en deze man, die er ook met haar iPhone vandoor was gegaan, wist op te sporen via de app Find my iPhone, wordt nu met de dood bedreigd.

Somaliër achter bedreigingen

De Somalische asielzoeker is deze week het land uitgezet na 12 maanden gevangenisstraf, maar hij zou zeker achter een van die bedreigingen zitten. Dit meldt Sylvia Veld aan de Telegraaf.  Betrokkenen in Den Haag en de politie Noord-Holland bevestigen de uitzetting van M. en de bedreigingen. De rol van de Somaliër wordt onderzocht, aldus de krant.

Sylvia twee keer bedreigd

De krant schrijft dat Sylvia Veld twee keer werd bedreigd. De eerste keer begin mei. Dat was nadat de Telegraaf had geschreven over de uitzettingsprocedure tegen M. In de gevangenis zou M. gezegd hebben dat Sylvia dood moest. De politie heeft haar hiervan op de hoogte gebracht. Deze week ontving de Hoornse vrouw opnieuw een bedreiging. Via Facebook schreef een Somaliër  een doodsbedreiging. ’Jij gaat dood kankerhoer. Vieze vrouw’. De politie doet onderzoek en bekijkt of Mohammed M. ook achter deze bedreiging zit. Het vermoeden bestaat dat hij vanuit Mogadishu het bericht zelf heeft gestuurd. 

Doodsbang

Sylvia is doodsbang. Tegenover de krant had ze al laten weten te vrezen voor repressailles van Mohammed M. Mogelijk heeft hij kennissen in Hoorn en omgeving aangezet tot bedreiging. Tegen de krant zegt ze: 'Ik ben blij en bang tegelijk. Blij en opgelucht omdat hij het land uit is. Eindelijk. Bang omdat ik, meteen nadat hij daar was geland, een directe doodsbedreiging uit Somalië heb ontvangen. Het is zeer, zeer intimiderend. Ik weet dat het van hem komt.'