maandag, 28. mei 2018 - 8:58 Update: 28-05-2018 14:32

Illegale 'Spider-Man' redt kind in Frankrijk en krijgt paspoort en baan bij de brandweer

'Spider-Man' redt kind in Frankrijk
Parijs

In Frankrijk heeft een 22-jarige man een kleuter van een balkon gered. Door nog onbekende oorzaak was de kleuter van het balkon geraakt en bungelde aan de balustrade.

De redder Gassama, een Malinees zonder verblijfsvergunning, was net van plan met zijn vriendin de Champions League-finale te gaan kijken, toen hij een hoop geschreeuw hoorde.

Hij bedacht zich geen moment en klom als een soort Spider-Man via diverse balkons van de flat omhoog. Op beelden is te zien hoe de reddingsactie succesvol verloopt. De kleuter hield dankzij zijn optreden slechts een gebroken nagel over aan het incident. Gassama zelf liep wat schrammen op.

De krant Le Parisien sprak met de 22-jarige Mamoudou Gassama: "Ik dacht niet aan de hoogte, ik dacht niet aan de risico's", vertelt Gassama, die wel sport maar verder geen ervaring heeft als klimmer. "Ik deed het omdat het een kind is. Ik ben dol op kinderen.Ik zou het zo weer doen."

Inmiddels is hij een held in Frankrijk. Burgemeester Hidalgo van Parijs laat weten dat ze Gassama inmiddels telefonisch heeft bedankt. "Zijn daad is een voorbeeld voor alle burgers", schrijft ze op Twitter. "Uiteraard zal ik hem steunen in zijn pogingen om hier in Frankrijk te blijven."

Gehuldigd

Inmiddels is Mamoudou Gassama door president Macron gehuldigd. Naast dat hij de Franse nationaliteit heeft gekregen, heeft hij ook een baan bij de brandweer aangeboden gekregen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: