maandag, 28. mei 2018 - 9:46 Update: 28-05-2018 9:51

Taxichauffeur treft schietgrage klant

Taxichauffeur treft schietgrage klant
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Een 29-jarige taxichauffeur uit Schiedam is afgelopen nacht op de Markendaalseweg mishandeld door een klant die niet wilde betalen.

Het slachtoffer werd met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Er werd tijdens het tumult ook door de dader geschoten, maar de chauffeur werd niet geraakt. De politie heeft direct een uitgebreide zoekactie gehouden. Een 17-jarige jongen uit ’s-Gravenhage werd als verdachte aangehouden. Hij lag te slapen in een portiek van een verzorgingshuis aan de Lovensdijkstraat.

De politie kreeg omstreeks 04.40 uur een melding dat er  een conflict gaande was op de Markendaalseweg  ter hoogte van een bankkantoor tussen een taxichauffeur en een klant. Daarbij zou een schot gelost zijn. De chauffeur zou met het vuurwapen een klap op zijn hoofd hebben gekregen. De chauffeur was weggerend in de richting van de kruising met de Fellenoordstraat. De dader was gevlucht  in de richting van de Bleekstraat.

Behandeld

Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door een verpleegkundige van de ambulancedienst.  De chauffeur vertelde dat hij in Rotterdam een klant had opgepikt die naar een hotel in Breda vervoerd wilde worden. Ze waren naar een pinautomaat gereden omdat de klant geen geld bij zich had. Daar was het verder geëscaleerd. Daarbij had de dader hem met het vuurwapen geslagen. Ook was er geschoten waarbij het slachtoffer echter niet geraakt werd.

Categorie:
Tag(s):