maandag, 4. juni 2018 - 12:56 Update: 04-06-2018 18:17

Beloning van 50.000 dollar voor gouden tip Ivana Smit

Beloning van 50.000 dollar voor gouden tip Ilona Smit
Sittard

De tip die leidt tot de aanhouding van degene die verantwoordelijk is vooar de dood van het 18-jarige model Ivana Smit zal door de nabestaanden worden beloond met 50.000 dollar.

Dit heeft de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra bekendgemaakt. Begin december overleed Ivana na een val van een balkon op de 20ste verdiep van een woontoren in Kuala Lumpur. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar, dat ze ontmoet had tijdens een avondje stappen.

Geen ongeluk

Volgens de Maleisische autoriteiten was het een ongeval, maar de familie van Ivana is ervan overtuigd dat het geen ongeluk was. Ook volgens de Nederlandse patholoog Frank van de Goot klopt de officiële lezing niet. Ivana had al verwondingen voordat ze van het balkon viel. Op de achterkant van haar hoofd zat een bloeduitstorting van acht centimeter. Die kan er volgens Van de Goot alleen maar gekomen zijn door een gebeurtenis voor haar val. Ook zijn er drugs in haar lichaam gevonden. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk.