maandag, 11. juni 2018 - 8:14 Update: 11-06-2018 15:05

Inhoudelijk proces tegen de man die moord op Anne Faber bekende begonnen

Vandaag start inhoudelijk proces tegen de man die moord op Anne Faber bekende
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

Vandaag, maandag, ius de rechtszaak tegen Michael P., de man die de moord op Anne Faber bekend heeft, begonnen. Er zijn twee dagen voor de zaak uitgetrokken.

P. wordt verdacht van de vrijheidsberoving, het verkrachten en vermoorden van Anne Faber. Daarnaast vervolgt het Openbaar Ministerie (OM) hem ook voor mishandeling van  personeelsleden van het Pieter Baan Centrum, waar hij ter observatie was opgenomen. Maandag wordt het onderzoek naar de dood van Anne behandeld. Dinsdag zullen nabestaanden spreken en komt de officier met de eis. Naar verwachting zullen de ouders van Anne gebruikmaken van hun spreekrecht. De rechtbank zal beide dagen gebruiken om de details van de zaak te bespreken. P. zal door de officieren uitvoerig worden ondervraagd. Bij de familie zorgen de vragen over wat hij met Anne heeft gedaan voor grote onzekerheid. Hans Faber, de oom van Anne zei eerder: 'De wreedheid waarmee Anne om het leven is gebracht is eigenlijk met geen pen te beschrijven. We zijn blij dat ze gevonden is, maar er overheerst nog steeds veel boosheid, onmacht en pijn bij de familie en nabestaanden.' Dit schrijft RTV Utrecht. 

Fietstocht

De 25-jarige Anne Faber verdween op 29 september 2017 tijdens een fietstocht in de omgeving van Hollandsche Rading. Aan het begin van de avond stuurde ze nog een selfie aan haar vriend. Daarna werd niets meer van haar vernomen. In de dagen daarna volgde een grote zoektocht in onder meer Baarn, Huis te Heide, Den Dolder en Soest. Uiteindelijk werd haar lichaam twee weken later teruggevonden in een bos bij Zeewolde. Volgens het OM werd Anne mishandeld, daarna meerdere keren verkracht en vervolgens vermoord.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: