zaterdag, 16. juni 2018 - 13:21

Politie lost waarschuwingsschot na mishandeling meisje in Katwijk

Politie lost waarschuwingsschot na mishandeling meisje in Katwijk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Katwijk

Naar aanleiding van een melding over drie jongens die een meisje zouden hebben mishandeld en dat daarbij ook een vuurwapen was gezien, hielden agenten vrijdagavond 15 juni drie Katwijkers aan. Vlak voor de aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot omdat één van de verdachten weigerde zijn handen te laten zien.

Omstreeks 20.00 uur werden twee surveillerende agenten aangesproken door een automobilist die meldde dat er op de Biltlaan een meisje zou worden mishandeld door drie jongen en dat hij daarbij ook een vuurwapen gezien had. Direct gingen de agenten op zoek en troffen op de Groen van Prinstererlaan drie jongens aan die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Vanwege de melding over het vuurwapen, benaderde de agenten de drie met getrokken wapens. Omdat één van de verdachte weigerde zijn handen te tonen, loste één van de agenten een waarschuwingsschot. Daarop werden de drie aangehouden, niemand raakte gewond.


De drie werden ingesloten op het politiebureau, waar al snel bleek dat zij met de vermeende mishandeling waarschijnlijk niets te maken hadden. Eén van hen, een 20-jarige Katwijker bleek een hoeveelheid verdovende middelen bij zich te hebben en zal daarvoor verhoord worden. De andere twee werden weer naar huis gestuurd. Het slachtoffer, een ..-jarige Katwijkse, is inmiddels bij de politie bekend en heeft een eerste verklaring afgelegd. De recherche onderzoekt de zaak en de exacte toedracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):