dinsdag, 3. juli 2018 - 13:29

Opruimactie zwerfvuil door 7-jarige Stan uit Uithoorn

Opruimactie zwerfvuil door 7-jarige Stan uit Uithoorn
Uithoorn

De 7-jarige Stan uit Uithoorn is vrijdag 29 juni de straat op gegaan om zwerfafval op te ruimen. Dit deed hij samen met zijn jongere broertje Mart en een groep vriendjes. De gemeente Uithoorn waardeert dit initiatief enorm en stelde vuilgrijpers en vuilniszakken beschikbaar.

Wethouder Hans Bouma was bij de start aanwezig om Stan en zijn crew succes te wensen en hen als blijk van waardering een speldje te overhandigen van Nederland Schoon met daarop de tekst 'Zwerf-Afval-Pakker'.

Sigarettenpeuken

Stan ergert zich naar eigen zeggen enorm aan het zwerfafval op straat als hij op weg is naar opa en oma of zijn school De Springschans. ‘Ik kom vooral veel sigarettenpeuken tegen,’ vertelt Stan terwijl hij een vies gezicht trekt. Hij en zijn moeder besloten om de gemeente aan te schrijven met het verzoek afvalgrijpers en vuilniszakken beschikbaar te stellen zodat Stan de opruimactie op touw kon zetten. Omdat de gemeente het enorm waardeert dat Stan zich nu al zo inzet voor de natuur, konden hij en zijn moeder vrijdagochtend terecht bij de gemeentewerf om de benodigde spullen op te halen.

Categorie:
Provincie: