maandag, 16. juli 2018 - 22:01

Regiezitting onderzoek lek benoeming burgemeester afgeblazen

Regiezitting onderzoek lek benoeming burgemeester afgeblazen
Foto: SXC
Den Bosch

Het Openbaar Ministerie heeft de regiezitting omtrent het lek rond de benoeming van de burgemeester van Den Bosch afgeblazen. Het is nog niet bekend wanneer het OM een nieuw zitting gaat plannen.

Tegenover het Brabants Dagblad zegt een woordvoerder van het OM: ‘Op basis van het geactualiseerde dossier worden nieuwe afwegingen gemaakt in de zaak.’ Volgens de krant houdt het ‘actualiseren’ van het dossier mogelijk verband met de wijze waarop het onderzoek verricht is.

Nadat de commissaris van de Koning aangifte van het lekken had gedaan, kwam twee verdachten in beeld. De zijn Sjef van Creij en oud-wethouder Jos van Son. Beide verdachten komen uit Rosmalen.

Het onderzoek van het OM deed veel stof opwaaien. Zo werden telefoongegevens van BD journalist Jos van de Ven opgevraagd. Dit zonder toestemming van de rechter-commissaris. Ook zijn telefoongesprekken afgeluisterd. Daarnaast is geprobeerd een gesprek van de journalist af te luisteren in een horecagelegenheid. De gegevens hiervan heeft het OM uit het dossier gehaald.