maandag, 30. juli 2018 - 19:12

Duitser aangehouden na achtervolging in Kesteren

Duitser aangehouden na achtervolging in Kesteren
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Kesteren

De politie heeft na een achtervolging een 32-jarige man uit Duitsland aangehouden. De verdachte had op de Prins Willem Alexanderbrug met zijn zwarte personenauto (SUV) een ander voertuig geramd en was daarna doorgereden zonder behoorlijk zijn identiteit achter te laten.

Rond 05:30 uur reed het slachtoffer met zijn bedrijfs-bus uit de richting van Beneden-Leeuwen naar Tiel, toen hij op de Prins Willem Alexanderbrug werd aangereden. Toen beide voertuigen onderaan de brug bij de verkeerslichten ter hoogte van Echteld stil stonden, wilde het slachtoffer de bestuurder van de zwarte personenauto aanspreken. De bestuurder  gaf echter plotseling gas en reed rechts voorbij twee auto’s die voor hem in de rij stonden te wachten. Hierbij reed hij de rechter buitenspiegel van beide voertuigen af. De bestuurder van de bedrijfs-bus aarzelde niet, belde 112 en zette de achtervolging in.

Met 90 kilometer per uur slingerend over de snelweg

De bestuurder van de bedrijfs-bus volgde de verdachte en hield intussen de politie op de hoogte van de locatie waar ze zich bevonden. Eenheden van verschillende teams gingen ter plaatse en namen op de A15 de achtervolging over. De verdachte slingerde met een gangetje van 90 kilometer per uur over de snelweg in de richting van Nijmegen. Ter hoogte van de A325 nam hij de afrit en keerde vervolgens op de weg waardoor hij enige tijd tegen het verkeer in reed. Hierbij konden hem tegemoetkomende bestuurders de spookrijder ternauwernood ontwijken. Nadat de spookrijder door de middenberm was gereden vervolgde hij zijn weg over de A15 in de richting van Rotterdam. Bij de afrit op de A15 ter hoogte van Kesteren, toen de verdachte weer probeerde te keren en tegen het verkeer in te rijden, wist de politie de verdachte tot stoppen te dwingen. Hierbij raakte een tweetal politievoertuigen beschadigd. De verdachte werd meteen aangehouden en moest mee naar het bureau voor verhoor en voor een bloedproef.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met de bestuurders van de twee voertuigen waarvan de buitenspiegels zijn afgereden bij de verkeerslichten onderaan de Prins Willem Alexanderbrug ter hoogte van Echteld. Ook andere automobilisten die in aanrijding zijn geweest met deze bestuurder vragen wij contact met ons op te nemen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: