donderdag, 9. augustus 2018 - 21:04 Update: 10-08-2018 8:34

Drie opvarenden door storm omgeslagen zeilboot Westeinderplas gered

Drie opvarenden door storm omgeslagen zeilboot Westeinderplas gered
Foto: fbf
Aalsmeer

In Aalsmeer is donderdagavond rond 20.30 uur meteen al bij het bij het begin van de overtrekkende storm op de Westeinderplas een zeilboot met 3 opvarenden omgeslagen.

Opvarenden gered

De brandweer kreeg de melding om 20.35 uur en ging met twee brandweerwagens ter plaatse. Toen de brandweer aankwam bleek dat de drie opvarenden reeds uit het water waren gered door medewerkers van een zeilschool uit Aalsmeer. De ambulance kwam ook ter plaatse om de drie opvarenden na te kijken. Niemand raakte gewond. 

Windstoten

In de provincies Noord-Holland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied kunnen de komende uren (zeer) zware windstoten tot rond 100 km/uur voorkomen uit een west- tot noordwestelijke richting. Hiervoor is Code Oranje van kracht. Elders komen lokaal zware windstoten van ca. 75 km/uur voor, m.u.v. Noord-Brabant en Limburg. Hiervoor is Code Geel van kracht. De windstoten nemen in de loop van de nacht af, het laatst in het Waddengebied.

Schiphol schrapt vluchten

Op Schiphol zijn 75 vluchten geschrapt. Er kan namelijk maar één start- en landingsbaan worden gebruikt, in plaats van de gebruikelijke twee. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: