vrijdag, 10. augustus 2018 - 12:11 Update: 10-08-2018 17:21

Politie brengt haarscherpe beelden verdachte schietpartij Beethovenstraat naar buiten

Politie toont beelden schutter Beethovenstraat
Foto: Bon
Amsterdam

De politie heeft vrijdag beelden naar buiten gebracht van de schutter die maandagmiddag 30 juli in een horecagelegenheid aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid een man neerschoot. 'Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Amsterdam, raakte in eerste instantie zwaargewond maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen', zo meldt de politie vrijdag.

Beelden vrijgegeven

Het rechercheonderzoek naar het schietincident is in volle gang, de schutter is vooralsnog niet aangehouden. Wel zijn er camerabeelden van een verdachte die de politie vandaag heeft vrijgegeven.

Beige hoedje

Rond 14.50 uur schoot de dader in de horecagelegenheid gericht op het slachtoffer en rende daarna naar buiten de Beethovenstraat op. Op de vermoedelijke vluchtroute - Jan van Eijckstraat, Albrecht Dürerstraat, Gerrit van der Veenstraat  en Memlingstraat - vond de politie diverse voorwerpen, zoals een beige hoedje, vuurwapen, zwarte laptoptas, handschoenen en een wit/blauw kledingstuk. Deze zijn in beslaggenomen ten behoeve van het onderzoek. Bij de zoektocht zette de politie een helikopter en een speurhond in. Ter hoogte van de Memlingstraat raakte de speurhond het spoor van de verdachte kwijt.

Onderzoek

Aanvullend onderzoek heeft laten zien dat de verdachte zich na het schietincident, rond 15.00 uur, in de omgeving van het Museumplein heeft bevonden en hij is daarna, rond 15.30 uur, waarschijnlijk in de omgeving van het Rokin en de Dam geweest. Vanaf hier is de verdachte doorgelopen over het Damrak richting station Amsterdam Centraal en vervolgens is hij onder het spoor door richting de Piet Heijnkade gegaan.

Naar Schiphol

Uit onderzoek is ook gebleken dat de verdachte vermoedelijk op 8 juli 2018 via Schiphol Nederland is binnen gekomen. Het is niet uitgesloten dat hij na het delict op 30 juli Nederland via Schiphol weer heeft verlaten. Tevens lijkt het erop dat de man in het centrum van Amsterdam heeft verbleven.

Camerabeelden verdachte

Er zijn camerabeelden van de verdachte van zowel voor als na het schietincident. Op deze beelden in te zien dat hij voorafgaand aan het schietincident een beige hoedje, zwarte zonnebril, blouse met print, lichte driekwart broek, een zwarte laptoptas en zwarte schoenen droeg. De beelden laten zien dat hij na het schietincident andere kleding droeg: een wit T-shirt, een wit kort sportbroekje met donkere bies, zwarte schoenen en een gouden schakelketting. Hij is 1,60-1,65 meter lang, heeft een breed, sportief en gespierd postuur, met name zijn gespierde bovenarmen vallen op. Hij heeft een zongebruinde huidskleur en een gladgeschoren kaal hoofd. Later heeft de verdachte zich, op het Rokin ter hoogte van de Duifjessteeg, nóg een keer omgekleed. Hij droeg daarna een rood petje en een geel/groen T-shirt.

Contact

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of mensen die andere informatie in deze zaak hebben, kunnen bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: