dinsdag, 14. augustus 2018 - 14:31 Update: 14-08-2018 15:00

In Leiden gevonden dode is 44-jarige vermiste vrouw uit Epe

In Leiden gevonden dode is 44-jarige vermiste vrouw uit Epe
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Leiden/Epe

De identiteit van de dode vrouw die maandag 30 juli in Leiden in het water werd aangetroffen in Leiden, is bekend. 'Het gaat om een 44-jarige vrouw uit Epe die al enige tijd werd vermist. Haar identiteit is definitief vastgesteld na DNA-onderzoek', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Twee aanhoudingen

In verband met het overlijden van de vrouw werden twee verdachten aangehouden. Een van hen is een 44-jarige Leidenaar, de vriend van de vrouw. Hij wordt verdacht van doodslag en het wegmaken van het lichaam. De man heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Woensdag moet hij voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen, die beslist over verlenging van het voorarrest.

Lichaam verborgen

De andere verdachte, een 50-jarige man uit Leiden, is maandag door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Hij wees de politie op 30 juli op het lichaam, dat in het water langs de Stevenshofdreef was verborgen. De man wordt nog altijd verdacht van hulp bij het wegmaken ervan en zal zich op een later moment voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Categorie:
Provincie: