donderdag, 16. augustus 2018 - 12:14 Update: 16-08-2018 12:26

Fietsster bekneld onder vrachtwagen in Woerden

Fietsster bekneld onder vrachtwagen in Woerden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Woerden

Bij een ernstig ongeval is woensdagmiddag in Woerden op de Wilhelminaweg een fietsster ernstig gewond geraakt. Dit meldt de politie donderdag.

Bekneld

De ernstige aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietsster gebeurde even voor 13.00 uur. 'De fietsster raakte bekneld onder de vrachtwagen en moest bevrijd worden door de brandweer', aldus de politie.

Rechtsaf

Rond 13.00 uur werd de aanrijding gemeld bij de hulpdiensten. De vrachtwagen, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Woerden, reed over de Wilhelminaweg en wilde rechtsaf slaan in de richting van de Kruittorenweg. De fietsster reed over het fietspad naast de Wilhelminaweg en wilde rechtdoor oversteken.

Fietsster gevallen

Op het moment dat de vrachtwagen vanuit stilstand de Kruittorenweg opreed bevond het slachtoffer zich naast de vrachtwagen. Zij viel op de grond en raakte bekneld onder de auto. De brandweer bevrijdde haar, waarna zij met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ten gevolge van de aanrijding liep zij ernstig beenletsel op. Het tactisch verkeersteam kwam ter plaatse en doet het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: