vrijdag, 12. oktober 2018 - 22:26 Update: 12-10-2018 22:29

Marineduikers bergen lichaam verdronken werknemer werkeiland Scaldiahaven

Marineduikers bergen lichaam verdronken werknemer werkeiland Scaldiahaven
Foto: Archief EHF
Nieuwdorp

In Zeeland is vrijdagochtend een werknemer vanaf een werkeiland in het water van de Scaldiahaven gevallen en verdronken. 'Na een flinke zoektocht is het stoffelijk overschot vrijdagavond door duikers van de marine geborgen', zo meldt de politie vrijdagavond.

Sonarapparatuur

Het ongeluk gebeurde rond 8.15 uur. Diverse hulpdiensten werden gewaarschuwd. De hulpverlening was er in eerst instantie op gericht om de man (40) uit Zwijndrecht te redden. Hij kon niet worden gelokaliseerd, vermoedelijk omdat hij al snel onder water verdween. Rond 9.30 uur werd de reddingsoperatie omgezet naar een bergingsactie. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie zocht daarna met sonarapparatuur en wist het stoffelijk overschot vermoedelijk te lokaliseren.

Mortuarium

Door het opkomende water mochten brandweerduikers niet duiken en moest assistentie van marineduikers worden aangevraagd. Na de nodige voorbereidingen gingen rond 20.00 uur de duikers van de marine te water. Zij troffen rond 21.30 uur het stoffelijk overschot van de man uit Zwijndrecht aan. Zijn lichaam is voor verder onderzoek naar een mortuarium gebracht. De Inspectie SZW onderzoekt het bedrijfsongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):