donderdag, 25. oktober 2018 - 16:36

Flevoziekenhuis bereidt zich voor op opvang patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen

Flevoziekenhuis bereidt zich voor op opvang patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen
Foto: Flevoziekenhuis
Almere

Het Flevoziekenhuis bereidt zich met omliggende ziekenhuizen voor op de opvang van patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het Flevoziekenhuis betreurt de ontstane situatie rond het faillissement en leeft mee met alle patiënten, medewerkers en betrokkenen op wie dit grote impact heeft.

Het Flevoziekenhuis is in nauw overleg met ziekenhuizen in de regio en de zorgverzekeraars met als doel gezamenlijk de ziekenhuiszorg in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk te continueren. 

Voor alle patiënten die zich bij het Flevoziekenhuis melden, probereert men - in goed overleg - een adequate oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk en mogelijk is, breidt het ziekenhuis haar zorgaanbod uit. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat er voldoende gekwalificeerde medewerkers ingezet kunnen worden. Het Flevoziekenhuis is daarom met spoed op zoek naar extra zorgpersoneel. 

'Ons uitgangspunt is dat spoedzorg altijd voor gaat. Ook moeten inwoners van Almere kunnen blijven rekenen op de zorg die zij van ons gewend zijn', aldus het Flevoziekenhuis.