zaterdag, 3. november 2018 - 9:44

Politie vindt grote hoeveelheid wapens

Politie vindt grote hoeveelheid wapens
Foto: Politie
Hengelo

De politie heeft vrijdag 2 november panden in Enschede en een pand in Hengelo doorzocht. Een 28-jarige man uit Hengelo is in Enschede aangehouden. In een pand in Hengelo is, naast een aantal automatische wapens ook een raketwerper met raketten aangetroffen en in beslag genomen. Een 29 –jarige man uit Hengelo is hiervoor aangehouden.

Het Team Grootschalig Opsporing is nog volop bezig met onderzoek naar diverse ernstige misdrijven, die vorig jaar in Enschede en Gronau, zijn gepleegd. In een onlangs inbeslaggenomen personenauto, een witte Volkswagen Scirocco, trof de politie twee vuurwapens aan. 

Wapens gebruikt bij misdrijven

Uit forensisch onderzoek is duidelijk geworden dat één wapen is gebruikt bij een poging tot moord op een, destijds 45-jarige man. Hij bevond zich op 24 mei 2017 om half één ’s nachts op een parkeerplaats aan de Eperstrasse in Gronau. Het andere wapen, een automatisch vuurwapen, werd later aangetroffen in een verborgen ruimte van de Sirocco. De mogelijkheid wordt opengehouden dat dit automatische vuurwapen gebruikt is bij het schietincident op 19 september 2017. Toen werd er op een woning aan de Benkoelenstraat te Enschede geschoten en op Loungeclub LuxXx aan de Brinkstraat in Enschede. Uit forensisch onderzoek moet nog worden vastgesteld of dit automatische wapen hiervoor is gebruikt.  De auto staat nog steeds bij de politie omdat het voertuig mogelijk betrokken is geweest tijdens het plegen van ernstige misdrijven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):