vrijdag, 23. november 2018 - 21:18 Update: 23-11-2018 21:26

Afhandeling schade gaswinning Groningen wordt volledig publiekrechtelijk

Afhandeling schade gaswinning Groningen wordt volledig publiekrechtelijk
Foto: MV
Groningen

De afhandeling van alle aanvragen om vergoeding van schade aan huizen en gebouwen als gevolg van de gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg in Drenthe wordt volledig publiekrechtelijk georganiseerd. Dit meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vrijdag.

Wetsvoorstel

De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, die sinds maart dit jaar onafhankelijk van de NAM en de overheid beslissingen neemt over schadevergoedingen, wordt omgezet in een zelfstandig bestuursorgaan. Dat staat in het wetsvoorstel Instituut Mijnbouwschade Groningen. 

Publiekrechtelijke afhandeling

Met het wetsvoorstel finaliseert minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat de publiekrechtelijke afhandeling van schades als gevolg van de gaswinning in Groningen. Met de oprichting van de tijdelijke commissie werd in maart zo snel als mogelijk een tijdelijke invulling gegeven aan de in het Regeerakkoord aangekondigde ambitie om de schadeafhandeling in publieke handen te leggen en NAM op afstand te plaatsen. Daardoor hoefden individuele schademelders niet langer zaken te doen met de NAM.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: