maandag, 26. november 2018 - 8:27 Update: 26-11-2018 15:53

Dode (29) en vier gewonden bij frontale aanrijding Tilburg

Tilburg

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbus in Tilburg is een 29-jarige Poolse man om het leven gekomen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Frontale botsing

De personenauto met vier inzittenden uit Polen (19, 27, 28 en 29 jaar) reed rond 05.45 uur komende uit de richting van de Burgemeester Bechtweg richting de Burgemeester Letschertweg. Door een nog onbekende reden kwam het voertuig hier op de andere weghelft terecht. Hierdoor reed de 19-jarige bestuurster van de personenauto frontaal tegen een bestelbus. Meerdere hulpdiensten werden ingeschakeld en kwamen naar de locatie. Hierbij werd voor het onderzoek de weg in zijn geheel afgesloten voor het verkeer.

Dode en gewonden

De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige Tilburger, en drie inzittenden van de auto raakten gewond. Twee van hen moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 29-jarige Poolse bijrijder van de personenauto bleek overleden.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zoals bij alle aanrijdingen is er bij de 19-jarige Poolse bestuurster onderzoek gedaan naar mogelijk gebruik van alcoholgebruik. Het NFI zal het afgenomen bloed onderzoeken. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: