donderdag, 6. december 2018 - 14:28

Acht jaar cel voor brandmerken prostituees

Acht jaar cel voor brandmerken prostituees
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 37-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van 8 jaar wegens mensenhandel, bedreiging en wapenbezit.

Geld afgepakt en tatoeages laten zetten

De man heeft gedurende een periode van ruim 4 jaar met twee vrouwen een relatie gehad. Hij heeft hen geïsoleerd, gecontroleerd en ernstig bedreigd. Hij heeft het geld wat zij verdienden in de prostitutie afgepakt, door hen een mooie toekomst samen voor te spiegelen. Hij heeft hen gedwongen tot het zetten van tatoeages met zijn naam en initialen als ware het brandmerken
Hij heeft een heel ernstige inbreuk op het leven van de twee slachtoffers gemaakt, en heeft alleen maar oog gehad voor het vele geld dat het hem opleverde.

Mensenhandel

De rechtbank is van oordeel dat man schuldig is aan mensenhandel door de twee slachtoffers te dwingen 4,5 jaar lang als prostituee te werken.

Beschuldigingen ingetrokken

Eén van de slachtoffers heeft haar beschuldigingen ingetrokken. De rechtbank gaat daaraan voorbij, omdat de vrouw op verschillende momenten heeft verklaard dat ze niet heeft gelogen bij haar aangifte bij de politie.

Vordering van slachtoffer toegewezen

Eén van de slachtoffers heeft een vordering ingediend voor materiële en immateriële schade. De rechtbank wijst deze toe tot een bedrag van 298.600 euro.

Categorie:
Provincie: