donderdag, 6. december 2018 - 15:53

FNV: Ultimatum PostNL, mogelijk acties vanaf maandag

FNV: Ultimatum PostNL, mogelijk acties vanaf maandag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

FNV heeft PostNL een ultimatum gesteld. Gaat het bedrijf voor maandag 10 december 12.00 uur niet akkoord met de eisen van de bond en zijn leden, dan volgen acties.

FNV onderhandelt sinds begin november met PostNL over een nieuwe cao, maar het bedrijf gaat niet in op de voorstellen van de bond en weigert om zelf met concrete voorstellen te komen. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: ‘PostNL schuift de echte onderhandelingen zo lang mogelijk voor zich uit, zodat eventuele acties niet in de drukke decembermaand plaatsvinden. Nu krijgen ze het deksel op de neus. Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden.’

Eisen

De torenhoge werkdruk moet worden aangepakt, stellen de werknemers van PostNL. Verder eisen ze voor 2019 ondermeer een structurele loonstijging van 5% met een minimum van € 100 bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

FNV wil concrete afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Uitzendkrachten en contracting-medewerkers die langer dan 52 weken voor PostNL werken, moeten vast in dienst worden genomen.

De PostNL-medewerkers eisen verder dat PostNL een pas op de plaats maakt met het doorvoeren van de elkaar alsmaar opvolgende reorganisaties. Ook moet er een eind komen aan de cultuur van intimidatie en angst bij PostNL.

Categorie:
Provincie: